Népszerű bejegyzések

2011. március 22., kedd

Ma esti menü

Ma este sajtfondü lesz a vacsi, tekintettel szüleim 25. házassági évfordulójára :) Meg, hogy Pali öcsém nem tud hazajönni, és az ő gyomra úgyis bánja a sajtot, legközelebb majd, ha tud jönni, akkor meg húsfondüzünk majd :)

Recept
Hozzávalók
40 dkg Greyerzer (helyette lehet Gouda, vagy trappista, esetleg kis füstölt sajt)
40 dkg Ementáli
1 gerezd fokhagyma
3-4 dl fehérbor
1 kk citromlé
2 kupica cseresznyepálinka (akármilyen jó)
4 csapott kk étkezési keményítő
frissen őrölt bors
bagett, barnakenyér vagy kifli

Köretnek: saláták (olivaolajos-ecetes ill. kefíres)

A fondütálat bedörzsöljük a fokhagymagerezddel,a sajtokat lereszeljük, a borral és a citromlével elkeverve addig melegítjük, amíg teljesen felolvadnak. Fontos, hogy közben állandóan kevergessük, lehetőleg nyolcas alakban, hogy egyenletesen olvadjon fel. Az étkezési keményítőt a cseresznyepálinkával simára keverjük, a sajthoz adjuk, tovább melegítjük, majd megborsozzuk. A kenyeret kockára vágjuk. A sajtfondüt a melegítőállványra tesszük. A kenyérkockát nyársra szúrjuk, a sajtfondüben megforgatjuk és fogyasztjuk. A sajtfondüt a felszúrt kenyérdarabbal időnként megkavarjuk, hogy ne égjen le az alja.
Tipp: lehet almát ill. körtét is belemártogatni.


Bevásárlólista:
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • saláta
  • kaliforniai paprika
  • paradicsom
  • olivabogyó
  • olivaolaj
  • kefír
  • lilahagyma
  • alma
  • körte
  • oregano

Nincsenek megjegyzések: